Logo
Print deze pagina

Porsche Endurance Trophy Benelux Finale in Zolder

Zondag rond 15.30 uur kende de Porsche Endurance Trophy 2021 zijn laatste winnaars. De competitie reed dit weekend voor de laatste keer in 2021, tijdens een 3 uur durende finale van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De titel in 2021 ging naar Dylan Derdaele van Belgium Racing, voor zijn teamgenoot Nicolas Saelens en Yannick Redant van RedAnt Racing. Opnieuw kwamen alle Porsches die aan de laatste race begonnen aan de finish en bovendien pakte Porsche de titel in de GT-, GTA- en GTB-klassen van het Belcar Endurance Championship, ook wel het nationaal Belgisch endurancekampioenschap genoemd.

De Porsche Endurance Trophy 2021 zit er weer op, maar niet zonder een bijzonder mooie en fel bevochten laatste race van het seizoen, waarin de diverse Porsches weer schitterend presteerden. Aan het einde van een race van drie uur was het gat tussen de nummers één en twee in de Porsche Endurance Trophy slechts 4,8 seconden. De familie Redant won met vader Bert en de zonen Yannick en Ayrton de RedAnt Porsche 992 GT3 Cup, voor hetzelfde exemplaar in de kleuren van Q1 Trackracing by EMG, met Jan Lauryssen en Jaap van Lagen achter het stuur. Lauryssen is natuurlijk de kersverse kampioen in de AM categorie van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Nederlander van Lagen reed in het verleden de 24 Uur van Le Mans met Porsche en is natuurlijk een zeer ervaren Porsche coureur die zich al jaren profileert. vele jaren. als koploper in de Duitse Carrera Cup en de Porsche Mobil 1 Supercup. Deze twee teams behaalden ook de eerste en tweede plaats in de GT- en GTA-klassen van het Belcar Endurance Championship.

"Ik ben heel blij met onze derde overwinning op rij", glunderde vader Bert Redant op het podium. "Jammer dat een aanrijding in de openingsrace ons veel punten heeft gekost, want anders was de eindstrijd om de titel nog spannender geweest. In ieder geval pakten we ook twee tweede plaatsen en drie overwinningen, met als hoogtepunt de overwinning in de 24 Hours of Zolder, een bewijs van onze kracht als team en de uitstekende betrouwbaarheid, zelfs in langere races, van de nieuwe Porsche 992."

Hattrick voor Derdaele

De kersverse kampioen Dylan Derdaele reed samen met Nicolas Saelens naar de derde plaats in de finaleronde van de Porsche Endurance Trophy. Derdaele beleeft een echt boerenjaar, met titels in de Porsche Carrera Cup Benelux, de Porsche Endurance Trophy en de GT- en GTA-klassen van het Belcar Endurance Championship. De Limburger scoorde een ware hattrick in zijn Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing.

De plaatsen vier en vijf in de finaleronde op Zolder gingen naar twee Porsche 991 GT3 Cup, die de hele race een mooi duel uitvochten, met Jimmy De Breucker en Sven Van Laere (RedAnt Racing) als vierde, voor Glenn Paenen en Michael Cool (België Racing). Last but not least behaalden Philippe Wils, Kobe De Breucker en Geoffrey Heyninck de zesde plaats, goed voor opnieuw een overwinning in de GTB-klasse van het Belcar-kampioenschap, met een Porsche Cayman die het hele seizoen uiterst betrouwbaar bleek en een perfecte basis vormt om de eerste stappen in de autosport.

Inmiddels is de Porsche Endurance Trophy 2021 ten einde, maar er wordt direct hard gewerkt om van volgend seizoen weer een succesvol jaar te maken. Dank aan alle teams, coureurs en sponsors die van 2021 een sportief jaar van uitmuntendheid hebben gemaakt.